Intreaba psihologul

Intrebari si raspunsuri

Aceasta pagina este dedicata tuturor celor care doresc raspunsuri la intrebari legate unele experientele prin care trec si are ca scop lamurirea unor aspecte legate de aceste experiente.

Este important sa intelegem ca raspunsurile psihologilor nu au pretentia de a fi solutii pentru aceste probleme si in niciun caz nu pot inlocui consultarea unui psiholog.

Reclame

4 gânduri despre „Intreaba psihologul

 1. Buna seara ! Am o problema și sper sa ma ajutați! Iubitul meu are o ,,problema ” in ceea ce privește trecutul meu și relațiile mele . Își imaginează tot felul de lucruri pe Care eu le-aș fi putut face din punct de vedere sexul in fosta relație de exemplu . Menționez ca el cunoaște detalii despre fosta relație .. dar detalii esențiale .. are momente când nu îl înțeleg , de unde vine Teama aceasta , frica? ..imaginile acestea vin in urma unor traume ? Ma rog sa ma ajutați! Mulțumesc !

  1. Buna seara Florina,
   Din nefericire in iubitul tau are loc intalnirea paguboasa intre o stima de sine scazuta si o imaginatie foarte bogata. In situatia aceasta, indiferent ce explicatii ii vei da, referitor la trecutul tau, „dracusorul” din mintea lui va pervertii tot ce-i spui impotriva ta si in acord cu imaginatia lui distorsionanta. Desi nu realizeaza, imaginatia lucreaza impotriva lui, macinandu-i stima de sine, increderea in tine, iar in timp, totul va lua forma unei campanii de pedepsire a ta pentru ce-si imagineaza el ca ai fi facut. Daca nu se iau masuri eficiente, acest lucru va eroda serios relatia voastra.
   Vestea buna este ca aceasta situatie poate fi depasita prin psihoterapie. Partea mai putin buna, este ca el trebuie sa accepte ca are o problema si sa participe la terapie.
   Ai sugera ca are nevoie de terapie poate agrava situatia deja fragila. O posibila solutie ar fi sa-i propui terapie de cuplu, astfel nu se va simti acuzat de probleme.
   O seara minunata!

 2. Am tulburare obsesiv compulsiva.mi au reapărut simptomele grav la întreruperea tratamentului.idee obsesiva de a mă arunca.anxietate crescuta .atacuri de panica.ce as putea face.

  1. Buna ziua.
   Cel mai important lucru pe care il poti face este sa reincepi medicatia si sa nu o mai intrerupi fara aprobarea medicului. Daca in lipsa ei apar ganduri suicidare, inseamna ca tratamentul are eficienta. Un alt lucru bun, pe care il poti face, ar fi sa te adresezi unui psiholog. Pe langa terapia medicamentoasa, psihoterapia te poate ajuta foarte mult.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s