Consiliere online

Cum funcţionează consilierea online

Sunt situaţii în care serviciul, sau activitatea socială îţi ocupa o mare parte din timp, sau poate nu eşti în Bucureşti să ne poţi face o vizită la cabinet, sau poate nu eşti încă pregătit să ne vedem faţa în faţă, şi totuşi, ai o mulţime de lucruri care te frământa şi nu-ţi dau pace. În această situaţie este suficient să ne contactezi, telefonic sau pe mail, şi să ne descrii motivele pentru care doreşti consultaţia psihologică. Împreună vom stabili câteva întâlniri online, în care să facem cunoştinţă şi, mai ales, în care să găsim o soluţie pentru problemele tale.

Întâlnirea noastră online, poate avea loc folosind serviciul skype sau pe mail. În cazul comunicării prin mail îţi vom răspunde la întrebările şi

problemele tale în 24 – 48 de ore. Dacă alegi consilierea prin chat, vom stabili anterior ora începerii consultaţiei. Durata unei consultaţii online este de 50 de minute şi este supusă garanţiei confidenţialităţii.

Înainte de a începe acest demers, am vrea să înţelegi următoarele lucruri:

 • Se adresează numai persoanelor cu vârsta de peste 18 ani
 • Consilierea online nu înlocuieşte psihoterapia şi nu are pretenţia de a oferi evaluări clinice.
 • În situaţia unei crize, a unei urgenţe psihologice, ai responsabilitatea să te adresezi serviciilor de specialitate (spitale, clinici).
 • Calitatea acestui serviciu depinde in cea mai mare masură de autenticitatea si veridicitatea informaţiilor pe care le oferi.

Avantajele consilierii online:

 1. Flexibilitate. Poţi stabili ora de participare în funcţie de programul tău astfel încât să nu te simţi presat sau grăbit de alte evenimente din agenda ta.
 2. Relaţia este vie şi prezentă. Deşi se desfăşoară la distanţa, relaţia poate fi eficientă şi productiva ca una faţă în faţă.
 3. Anonimat. Sunt situaţii, când ne este dificil să vorbim despre problemele noastre şi preferam să ne ascundem sub masca anonimatului. Mai ales când persoana căreia ne destăinuim ne este necunoscută.
 4. Intimitate. Alături de anonimat poţi avea şi intimitatea pe care ţi-o construieşti şi pe care ţi-o doreşti.
 5. Poţi salva discuţiile. Atât comunicare pe mail cât şi cea pe chat le poţi salvata şi arhivata pe calculator. Aceasta îţi oferă posibilitatea să analizezi evoluţia relaţiei cu tine dar şi cu psihologul tău.
 6. Distanţa nu mai este o problemă. Dacă locuieşti la distanţă, în ţara sau în afara ei, dacă serviciul tău presupune deplasări, sau dacă circumstanţele te împiedica să te deplasezi, consilierea online îţi dă şansa de a-ţi depăşi problemele în ciuda acestor obstacole.
 7. Fluiditatea comunicării. Dacă eşti o persoană care comunică mai uşor prin scris decât prin verbalizare, atunci aceasta modalitate de comunicare te va avantaja.
 8. Eficienţa comunicări. Poţi trimite un mesaj către psihologul tău exact în momentul în care ţi-e clar ce doreşti să întrebi, indiferent de oră.

Reclame