Cum să eviţi o aventură

foto-12

Întrebările cele mai frecvenţe din capitolul relaţie sunt “Cum să supravieţuiesc după aventură partenerului/partenerei meu/mele?” Sunt convinsă că infidelitatea partenerului este cea mai dureroasă experienţă care poate afecta un cuplu. Şi cu toate acestea mai mult de 50% din parteneri sunt victime ale infidelităţii, ceea ce înseamnă că unul din parteneri, în majoritatea relaţiilor, va trece prin dureroasă experienţă a infidelităţii

Aventurile distrug familii şi celălalt partener nu ştie cum să răspundă acestei tragedii al cărei victima este. Dar din când în când primim o solicitare de la cineva care este pe cale să aibă o aventură şi are nevoie de ajutor pentru a o evita.

Este foarte probabil că cel/cea de care eşti atras să îţi împlinească mai bine decât partenerul nevoile emoţionale. Se întâmplă frecvent să găsim o persoană care pare să ne mulţumească nevoile dar este periculos când aceasta o face mai bine decât partenerul. La început ne se pare că ne îndrăgostim de această persoană. Dacă ne mai iubim partenerul încercam să dăm la o parte noile sentimente şi să mergem înainte. Dacă încă ne iubim partenerul devenim confuzi şi ne întrebăm de ce nu avem aceleaşi sentimente de “îndrăgostire” şi faţă de partener. Apoi, făcând un efort de a da un sens întâmplărilor, ne putem gândi că suntem cumva înşelaţi de partener şi că ne răpeşte ceea ce ni se cuvine, un sentiment de împlinire. Ne gândim că dacă partenerul nu îşi face treaba bine, avem dreptul să ne găsim pe altcineva care o poate face şi că ar trebui să nu pierdem oportunitatea dacă tot a apărut. Poate să fie o şansă o dată în viaţă.

Mulţi dintre cei care se confruntă cu această dilemă nu au părtenei foarte implicaţi. Se găsesc într-o relaţie cu un om care îi ignoră sau chiar îi abuza. Este mult mai uşor să îţi justifici o aventură în aceste condiţii. Dar în condiţiile în care partenerul a încercat timp îndelungat să te facă fericită, sentimentele tale de vină sunt îndreptăţite.

Sunt cazuri în care partenerul doreşte să te facă fericită dar nu ştie cum, vrea să îţi împlinească nevoile emoţionale dar nu a învăţat cum. Nu este lipsa implicării sau a intenţiei – este lipsa ştiinţei. Partenerul tău poate să înveţe cum să aibă grijă de toate nevoile tale, la fel ca oricine, şi poţi fi mai îndrăgostită de el că niciodată. Când se va întâmpla asta, relaţia voastră va fi în siguranţă.

Eşti pe cale să ai o aventură, dar în momentul în care ai păşit în ea, este posibil să nu poţi ieşi înainte să a fi făcut cel mai mare rău relaţiei tale. Mai devreme sau mai târziu cele mai multe aventuri se sting însă în urma lor lăsa o cumplită durere. Partenerul tău prefera ce-i mai rău decât să treacă prin agonia infidelităţii tale. Este cea mai crudă decizie pe care o poţi lua vreodată. Încearcă să eviţi cu toate puterile această decizie. În schimb dedică-te în a-ţi învăţa partenerul să devină omul de care ai avut mereu nevoie.

În primul rând încearcă să eviţi întâlnirile cu persoana de care te simţi atrasă. Dacă te simţi deja dependenta de prezenţa sa, emoţiile îţi vor controla comportamentul oriunde vă veţi întâlni. Nu o să dureze mult până vei găsi scuze care îţi vor justifica com portamentul şi apoi nimic nu te mai poate opri. Îţi vei pierde luciditatea şi îţi vei ruina relaţia ca să nu mai spun despre durerea pe care o provoci partenerului care ţine la tine. La şase luni după ce a început aventura te vei surprinde până peste cap plutind în sentimente de vină. Încearcă să păstrezi la distanţă persoană de care te simţi atrasă!

Apoi trebuie să înţelegi care sunt nevoile pe care această persoană pare să ţi le împlinească, încât eşti dispusă să rişti totul pentru a o avea. După ce identifici care sunt lucrurile de care este atât de atrasă la această persoană, încearcă să îţi înveţi soţul să le facă, oricare ar fi ele. Înţeleg limitările personale, partenerul este poate mai pasiv, în timp ce posibilul amant este mai expansiv, ca tine. Dar trebuie să poţi să îţi identifici nevoile, cum ar fi conversaţia sau compania în timpul liber, nevoi care pot fi satisfăcute indiferent de tipul de personalitate al persoanei cu care eşti. Am văzut reveniri spectaculoase ale unor cupluri care păreau personalităţi incompatibile. Se pare că nu personalităţile erau incompatibil em ci obiceiurile sau activităţile lor erau incompatibile. Odată ce stilurile lor de viaţă s-au mai schimbat relaţiile au devenit uimitor de bune.

Copiii de obicei schimba foarte mult stilurile de viaţă ale părinţilor şi abilităţile lor de a-şi satisface partenerii. Încercaţi să creaţi un spaţiu mai privat în relaţie şi planificaţi timp doar pentru voi în aşa fel încât să aveţi grijă unul de celălalt. Partenerul tău ar trebui să fie compania ta favorită pentru a-ţi petrece timpul. Pentru a-i da o şansă să câştige, fă în aşa fel încât el să fie singura companie din preajma ta în timpul liber. Învaţă-l una din activităţile tale favorite.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s